Inspuitingen en vaccinaties

Heeft u dagelijks of regelmatig behoefte aan een injectie die u zelf niet kunt toedienen?

Onze deskundige thuisverpleegkundigen komen bij u thuis om u op maat zorg te bieden als het gaat om injecties: intramusculair, subcutaan of intraveneus.

Indien u gebruik wilt maken van deze service of meer informatie wenst, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Ons team van getrainde thuisverpleegkundigen staat klaar om u te helpen en uw zorgen op maat te behandelen wat betreft inspuitingen en injecties. Of het nu gaat om intramusculaire, subcutane of intraveneuze toediening, wij bieden professionele zorg bij u thuis.

Een subcutane injectie wordt onder de huid toegediend. De favoriete plaatsen hiervoor zijn de buikstreek, de buitenkant van de bovenarm en het dijbeen. Na een subcutane injectie, die wordt uitgevoerd met een korte naald, wordt de ingespoten stof langzaam opgenomen. Om lekkage en pijn te voorkomen, wordt de hoeveelheid meestal beperkt tot maximaal 2 ml.

Een intraveneuze injectie wordt rechtstreeks in een ader toegediend, via een infuus of injectie. Het ingespoten geneesmiddel komt dus direct in de bloedsomloop terecht, waardoor het direct werkt.

Een intramusculaire injectie wordt toegediend in het spierweefsel. De vloeistof die wordt geïnjecteerd, wordt binnen 15 tot 20 minuten in het bloed opgenomen. Het is belangrijk om de spieren goed te ontspannen om pijn bij de injectie te vermijden. Intramusculaire injecties worden gebruikt voor medicatie die niet via het maag-darmkanaal kan worden opgenomen, of die beter wordt opgenomen in een spier of snel moet werken.

Nood aan Thuisverpleging?

Contacteer ons